Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@14:46:08 GMT

رونمایی از لوح ثبت ملی مولودی خوانی مسجدجامع پاوه

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۹۰۶۴

رونمایی از لوح ثبت ملی مولودی خوانی مسجدجامع پاوه

ایسنا/کرمانشاه از لوح ثبتی آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر اسلام(ص) در مسجد جامع پاوه رونمایی شد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه در این مراسم اظهارکرد: ثبت ملی شناسنامه هر اثر و شناساندن آن به آیندگان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان، جبار گوهری در خصوص ثبت ملی مراسم مولودی خوانی مسجد جامع پاوه گفت: امیدواریم با این اتفاق علاوه بر معرفی و ماندگاری این رویداد بزرگ، از این پس همه دستگاه‌ها حضوری فعال‌تر در هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن این رویداد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با تهیه تقویم زمانی برگزاری این رویداد بزرگ مذهبی در بستر زمان شاهد تداوم آن خواهیم بود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، ضمن تقدیر از زحمات و حمایت‌های امام جمعه پاوه برای به سرانجام رسیدن این پرونده ثبتی، تصریح کرد: امیدواریم همه ما بتوانیم در کنار هم به تداوم این رویداد کمک کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ثبت ملی ۵۸ اثر از شهرستان پاوه در سالیان گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بخش عمده این آثار ثبتی در حوزه میراث ناملموس و با محوریت فرهنگی بوده‌اند، نشان از غنای فرهنگی، مذهبی و تنوع آداب و رسوم منطقه است.

گوهری افزود: بسیاری از گردشگران به خاطر جذابیت‌های فرهنگی هورامان به این منطقه سفر می‌کنند، پس باید ضمن معرفی مناسب این داشته‌های ارزشمند فرهنگی در راستای صیانت و حفاظت از آنها نیز کوشا باشیم.

وی تصریح کرد: وقتی که فرهنگ به ملاکی برای جذب گردشگر تبدیل می‌شود، باید با برنامه‌ریزی مناسب ضمن شناسایی این توانمندی‌های فرهنگی از غلبه فرهنگ مهمان بر فرهنگ میزبان نیز جلوگیری شود.

قدمت 50 ساله مراسم مولودی خوانی پاوه

همچنین در این مراسم ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه پاوع با تقدیر از مدیران کل فعلی و سابق میراث‌فرهنگی، زحمتکشان میراث‌فرهنگی استان و مدیر و پرسنل شهرستان برای ثبت آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر مسجد جامع پاوه، اظهارکرد: آیین مولودی خوانی میلاد پیامبر در شهر پاوه نمادی از ایجاد وحدت و برادری در غرب کشور است.

امام جمعه پاوه افزود: از سال ۵۵، جشن میلاد را برگزار و از سال ۱۳۶۰ در پاوه به آن رسمیت عمومی دادیم و در این راه متحمل رنج‌های فراوانی شده‌ایم.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۹۸ این مراسم در پاوه به شیوه‌ای خاص و منظم در جلسات سه تا چهار هزارنفری برگزار می‌شد.

امام جمعه پاوه افزود: از سراسر ایران و حتی کشور عراق مهمان‌هایی از علما و عامه مردم برای شرکت در این مراسم هرساله به پاوه سفر می‌کنند.

وی ادامه داد: ثبت ملی این مراسم در فهرست آثار ملی ناملموس کشور برای شهر پاوه و اهل دین و پیروان عرفان آبرو و عزت و مایۀ وحدت است.

ماموستا قادری تصریح کرد: در سراسر کشور مراسمات متعددی برای میلاد حضرت محمد (ص) برگزار می‌شود، اما مراسم مولودی خوانی مسجد جامع پاوه ثبت شده و این نشان از اهمیت و بزرگی این مراسم دارد.

وی گفت: اینکه صلوات در وصف حضرت محمد (ص) به نام پاوه ثبت شده است، اهمیت زیادی برای علما و مردم پاوه دارد.

امام جمعه پاوه عنوان کرد: امیدواریم محبان پیامبر اسلام سال‌های سال شاهد تداوم برگزاری این مراسم و رونق بیشتر آن در این شهر باشند.

ماموستا قادری در بخشی دیگری از سخنان خود به پرونده ثبت جهانی هورامان اشاره کرد و گفت: امیدواریم در ماه‌های آینده این ثبت جهانی به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه باید نگاه ویژه‌تری به شهرستان پاوه در پرونده ثبت جهانی هورامان شود، تصریح کرد: این اتفاق بزرگ ظرفیت‌های اقتصادی متعددی در منطقه برای مردم ایجاد خواهد کرد.

امام جمعه پاوه در خاتمه تاکید کرد: گردشگری منطقه در چندسال گذشته‌ دچار تحولات زیادی شده‌ است که باید ضمن فراهم سازی زیرساخت‌های مناسب، نظارت‌ها را برای پرهیز  از آسیب‌های احتمالی فرهنگی در منطقه بیشتر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی كرمانشاه استانی فرهنگی و هنری امام جمعه پاوه مولودی خوانی میراث فرهنگی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۹۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، آئین رونمایی از سردیس استاد محمدصادق سیف پدر خوشنویسی خرم‌آباد روز یکشنبه در مراسم یادمان این هنرمند برجسته خوشنویسی لرستان برگزار شد.

زنده‌یاد «محمدصادق سیف» متولد ۱۳۱۴ در خرم‌آباد و از نخستین موسسان انجمن خوشنویسان خرم‌آباد و از شخصیت‌ها و مشاهیر فرهنگی لرستان به شمار می‌رفت که ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ پس از طی یک دوره بیماری در ۸۸ سالگی درگذشت.

این سردیس اثر هنرمند مجسمه‌ساز لرستانی حمید دریکوند است که در مجتمع فرهنگی هنری شهید آوینی خرم‌آباد نصب خواهد شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900659

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • فعالان ستاد اقامه نماز جمعه خاش تجلیل شدند
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • مراسم رونمایی از فصلنامه «ماجرا» برگزار می‌شود
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • کارگران سربازان جنگ اقتصادی و معلمان سربازان جنگ فرهنگی هستند
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم